Startsiden Om oss Automasjon Luftbefuktning Luftavfukting Kontakt oss
 

LUFTBEFUKTNING I KIRKER / MUSÈER - VÅR HYGROMAX® MODELL


Vårt firma har produsert luftfuktere for det nordiske kirke- og museumsmarkedet i flere 10-år. Våre kvalitetsprodukter har vært basert på klassiske prinsipper med tradisjonelt utseende.


HYGROMAX® Modell 95-K er spesialtilpasset kirker og musèer. Den har kapasitet nok til å dekke mellomstore kirker og tilsvarende store rom. Denne modellen kan dessuten leveres forblendet med ulike typer panel tilpasset den enkeltes interiør.Hygromax 95-K furu


Hygromax 95-K  plast

 

Under utviklingen av modellen hadde vi løpende kontakt med brukere av luftfuktere og flere fagmiljøer, for best mulig å kunne dekke behov og ønsker i markedet. Vi kan nevne: ca 350 av kirke-ansvarlige i landets kommuner, tekniske etater, Riksantikvaren, Kirkekonsulenten, lokale service-firmaer, orgelbyggere fra inn- og utland og Norges Byggforskningsinstitutt - som alle har vært med på å bidra til et så godt produkt som mulig. Av løsningene som er valgt kan vi nevne:


Fordunstningsprinsippet (dvs. at det ikke dannes dråper) da dette er overlegent alt annet i forbindelse med bevaring av interiør og verdigjenstander for øvrig. 


Fordeler:


Helstøpt sjassis av slagfast plast, for å gjøre fukteren forholdsvis lett samtidig som man beholder den mekaniske styrken.


Modell 95-K kan leveres med forblending i ulike tresorter for å passe bedre inn i et eksisterende interiør.


5-trinns vifte som gjør at luftstrømmen kan reguleres etter behov, slik at man kan redusere luftsuset når kirken/musèet er i bruk uten å måtte slå av apparatet. Retningen på den utgående luften kan stilles.


Større utnyttelse av innvendig plass slik at apparatene blir mer kompakte samtidig som man beholder servicevennligheten.


Separat hygrostat slik at fuktigheten reguleres der den skal (f.eks. ved et orgel). Separat kontrollboks gir et betjeningsvennlig anlegg.


Vedlikehold (rengjøring og bytting av filter) gjøres enkelt selv.Ønskes mer informasjon om våre nye luftfuktermodeller, last ned brosjyre eller ta kontakt for å finne en løsning på deres befuktningsbehov.